
ลอดช่องสิงค์โปร
ส่วนผสม
- แป้งมันสำปะหลัง 500 g.
- น้ำร้อนจัด 250 ml.
- สีผสมอาหาร 5 g.
วัตถุดิบ(น้ำกะทิ)
- กะทิกล่อง 500 ml.
- น้ำเชื่อม 500 ml.
- เกลือ 3 g.
- ผลไม้ตกแต่ง
วิธีทำ
- เตรียมแป้งมันใส่ภาชนะ เติมน้ำร้อนและสีผสมอาหาร นวดให้เนื้อเข้ากันดี
- นำแป้งที่นวดเสร็จแล้ว แบ่งเป็นส่วนๆ
- นำมารีดด้วยที่นวดขนมให้เป็นแผ่นบางๆ แล้วจึงใช้มีดซอยให้เป็นเส้นๆ ขนาด 2-3 มิลลิเมตร
- ต้มน้ำให้เดือด แล้วค่อยๆใส่ตัวลอดช่องที่ซอยไว้ ต้มจนตัวลอดช่องสุก(จะลอยขึ้นมา)
- แล้วตักออกมาน็อคในน้ำเย็นสักพัก จากนั้นจึงหล่อด้วยน้ำที่ผสมน้ำเชื่อมเพื่อไม่ให้ตัวลอดช่องติดกันเป็นก้อน
- นำกะทิเทใส่หม้อ ปรุงรสด้วยเกลือ แล้วนำขึ้นตั้งไฟ(ใช้ไฟอ่อน) คนส่วนผสมให้เข้ากันดี พอส่วนผสมร้อนได้สักพัก ยกออกจากเตา
- นำตัวลอดช่องสิงค์โปรที่ได้มาตักใส่แก้ว
- เติมน้ำเชื่อมพอประมาณ แล้วเติมกะทิ โรยหน้าด้วยผลไม้ตกแต่งตามชอบ
Lod chong, Thai dessert
Ingredient of Dough dessert
- Tapioca starch 500 g. (By Jade leaf Brand)
- Water (Temperature hot) 250 ml.
- Food Coloring 5 g.
Ingredient of Coconut milk syrup
- Coconut milk 500 ml.
- Syrup 500 ml.
- Salt 3 g.
- Fruit 3 g. (as you please)
Cooking methods
- Prepare tapioca flour in a container Add hot water and food coloring. massage together.
- Divide the dough into portions.
- Roll the dough into a thin sheet, Use a knife to cut into small strips, about 3 mm.
- Boil water and gradually add dough to the water Boil the dough until the dough floats up.
- Soak the cooked dough in cold water for a while. Then the dough water is soaked with syrup.
- Pour the coconut milk into the pot. season with salt Then put it on the fire (use low heat), stir the ingredients together well. Once the mixture is hot for a while, remove from the heat.
- Put the dough with coconut milk syrup into bowl and add fruit as you like.
- Ready to serve deliciousness
สั่งซื้อสินค้าออนไลน์ได้ที่
