
ขนมตาลหน้าแตก
ส่วนผสม
- แป้งข้าวจ้าว ตราใบหยก 500 g.
- แป้งมันสำปะหลัง ตราใบหยก 100 g.
- น้ำตาลทราย 450 g.
- เกลือ 1 g.
- กะทิกล่อง 500 g.
- เนื้อตาลยี 300 g.
- ยีนต์ 1 tsp.
- น้ำสะอาด 150 ml.
- ผงฟู 2 tsp.
วิธีทำ
- นำแป้งข้าวจ้าวใบหยกผสมแป้งมันใบหยก และยีสต์ เทลงภาชนะ
- นำกะทิ ค่อย ๆเทลงในแป้ง ค่อย ๆนวดแป้งกับกะทิ จนกะทิหมด
- นวดต่อเป็นเวลา30นาทีหรือจนแป้งเงา จากนั้นพักแป้งไว้ 30นาที
- หลังจากนั้นพักแป้งแล้ว นำเนื้อตาลมาผสมกับแป้งที่พักไว้และนวด
- ให้เป็นเนื้อเดียวกัน ค่อยๆใส่น้ำตาลทรายและนวดจนน้ำตาลละลาย
- พักแป้งทิ้งไว้ 3-4ชั่วโมง
- นำกะทิ 50กรัม ผสมน้ำเปล่าและใสผงฟูลงไป
- คนให้เข้ากันและเทลงแป้งผสมตาลไว้แล้ว คงให้เข้ากันจนเป็นเนื้อเดียวกัน
- ตั้งลังนึ่งใส่น้ำ 3/4ของถังนึ่ง ตั้งน้ำให้เดือด นึ่งไฟแรง15นาที
- เมื่อครบเวลา15นาที เบาไฟอ่อน นึ่งต่อ 5นาที
Kanomtaln Thai Dessert
Ingredient
- Rice flour 500 g. (By Jade leaf brand)
- Tapioca starch 100 g. (By Jade leaf brand)
- Granulated sugar 450 g.
- Salt 1 g.
- Coconut milk 500 g.
- Toddy palm 300 g.
- Yeast 1 teaspoon
- Water 150 g.
- Baking powder 2 teaspoon
Cooking methods
- Put rice flour 500 g. , Tapioca flour 100 g. and Yeast 1 teaspoon in a container.
- Gradually pour the coconut milk 500 g. into the flour until completely. Then rest the dough for 30 minutes.
- .Put the toddy palm , pour into the flour and knead until combined.
- Rest the dough for 3-4 hours.
- To prove the dough, Mix coconut milk 50 g. with water 150 g. and add 2 teaspoon of baking powder, keep it together and pour into the flour that has already been mixed with sugar keep it together until homogeneous.
- Set the steamer over ¾ of the water until boiling steam toddy palm over high heat for 15 minutes and steamed toddy palm over low heat 5 minutes.
สั่งซื้อสินค้าออนไลน์ได้ที่